F1 Nieuws

Williams-teambaas geeft uitleg over mogelijke exit Logan Sargeant

Williams-teambaas geeft uitleg over mogelijke exit Logan Sargeant
BSR Agency
F1 Nieuws

Williams-teambaas geeft uitleg over mogelijke exit Logan Sargeant

Williams-teambaas geeft uitleg over mogelijke exit Logan Sargeant
BSR Agency

Logan Sargeant lijkt bezig te zijn aan zijn laatste weken bij Williams. De Amerikaan, die maar geen potten weet te breken in de Formule 1, staat op de nominatie om vervangen te worden. De Italiaan Andrea Kimi Antonelli staat op poleposition om het stoeltje bij Williams in beslag te nemen.

Teambaas James Vowles wil na de sprintkwalificatie niet ingaan op mogelijke geruchten rond de switch tussen Sargeant en Antonelli. De Britse teambaas liet weten dat Sargeant zijn stoeltje behoudt, terwijl Williams wel dispensatie bij de FIA heeft aangevraagd voor de 17-jarige Antonelli, zodat hij recht heeft op een superlicentie. Dit omdat coureurs pas na hun achttiende legaal in de Formule 1 uit mogen komen.

Maar de voormalig Mercedes-topman, die sinds 2023 aan het roer staat bij Williams, laat weten dat Sargeant 'momenteel' niet vervangen zal worden."Momenteel is het een feit dat Logan een plek heeft op de grid. En daar is een reden voor. Hij zit in de auto en dat zal voorlopig zo blijven. En ik zal hem daarin ondersteunen", aldus Vowles.

Vowles geeft daarbij aan dat het voor Sargeant ook niet makkelijk is, omdat hij naast Alex Albon moet rijden. De Thai is de duidelijke eerste coureur bij Williams en sprokkelt de meeste punten bij elkaar voor het team. "De uitdaging die Logan heeft, is enorm. We kunnen Alex niet onderschatten. Hij is een unieke coureur. Wat betreft Logan, ik heb hem gevraagd om de druk die wij met zijn allen hebben gecreëerd, om die achter zich te laten", laat Vowles weten.

Haken en ogen aan Antonelli-deal

Het is geen geheim meer dat Williams in de Italiaan Antonelli, een uitstekende vervanger ziet voor Sargeant. Het wordt wél een ingewikkelde klus voor Vowles om Antonelli te strikken. De Italiaan rijdt op dit moment in de Formule 2 voor het team van Prema, maar heeft nog geen superlicentie. Het benodigde aantal punten heeft hij al wel, maar hij is simpelweg nog niet oud genoeg om in de Formule 1 actief te zijn.

Wanneer hij op 25 augustus 18 wordt, heeft hij daar wél recht op. De Grand Prix van Nederland zou dan zijn eerste race kunnen worden in de Formule 1. Maar Williams denkt hier anders over. Inmiddels heeft de FIA ook bevestigd dat het Britse raceteam dispensatie heeft aangevraagd. Het lijkt er dus op dat Vowles er alles aan doet om Antonelli binnen te halen, ten koste van Sargeant.

Antonelli, die uitkomt voor de Mercedes Driver Academy, heeft inmiddels al meerdere tests afgelegd in een Formule 1-auto. De data van deze tests zou Mercedes overtuigd hebben en voor de zilverpijlen is klantenteam Williams een goede optie om Antonelli te stallen en daarna klaar te stomen voor het topteam uit Brackley. De teambaas van Mercedes, Toto Wolff, heeft ook al meerdere keren aangegeven groot fan te zijn van Antonelli.

Sargeant mentaal geknakt

Vanaf het moment dat Sargeant de Formule 1 is ingestapt, heeft hij alle wind tegen gehad. De Amerikaan, die zichzelf heeft ingekocht bij Williams, kreeg logischerwijs meteen de stempel van pay driver op zijn helm gedrukt. Met een auto die moeilijk te besturen was en een teamgenoot die continu sneller is, zakte Sargeant steeds verder in elkaar. Het absolute dieptepunt speelde zich af in Australië, waar Albon de auto van Sargeant kreeg nadat hij zijn eigen chassis in elkaar had gereden. De Amerikaan mocht toen vanaf de pitstraat toekijken.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties