F1 Nieuws

Christian Horner geeft duidelijkheid over toekomst Max Verstappen

Christian Horner geeft duidelijkheid over toekomst Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner geeft duidelijkheid over toekomst Max Verstappen

Christian Horner geeft duidelijkheid over toekomst Max Verstappen
Red Bull Content Pool

Bij Mercedes is men van plan om Max Verstappen naar Brackley te halen. Teambaas Toto Wolff was al een tijdje bezig met een charmeoffensief richting de drievoudig wereldkampioen, maar afgelopen weekend heeft ook de CEO van de Mercedes-Benz Group een duit in het zakje gedaan. Volgens Ola Källenius zou Verstappen er goed uitzien in een zilveren bolide.

De grote baas van het Duitse automerk was aanwezig in de paddock in Barcelona, waar hij uiteraard vragen kreeg over de mogelijke komst van Max Verstappen. Al maanden gaan er geruchten over een mogelijke overstap van de Nederlander naar Mercedes, waarbij vooral de regelwijziging van 2026 een belangrijke factor zou zijn. De Red Bull-motor voor 2026 zou volgens geruchten 'achterlopen' op de motoren van onder andere Mercedes en Ferrari, waardoor een overstap van Verstappen naar het Duitse team dan ineens helemaal geen gekke gedachte zou zijn.

Ook Källenius was van mening dat 2026 inderdaad een mooi moment zou kunnen zijn om Verstappen naar Brackley te halen: "De beste coureur wil in de beste auto zitten, dus het is onze taak om ervoor te zorgen dat we het beste pakket aan kunnen bieden. In 2026 worden de kaarten opnieuw geschud en dat geeft ons een kans, dus wie weet? Ik denk dat Max er goed uit zou zien in zilver", aldus de Zweed.

Horner bijt van zich af

Niet alleen Källenius heeft afgelopen weekend de naam van Verstappen in zijn mond gehad, ook Toto Wolff was weer druk bezig met de toekomst van de Red Bull-coureur. De Oostenrijker denkt dat Mercedes en Verstappen in de toekomst succesvol gaan worden, maar liet ook direct weten dat ze nu nog niet in gesprek zijn met elkaar. Als Christian Horner hiermee geconfronteerd wordt door de internationale pers, bijt de Red Bull-baas van zich af.

Horner is een beetje klaar met het gedrag van Toto Wolff en maakt voor eens en altijd duidelijk dat Verstappen niet beschikbaar is op de rijdersmarkt. In 2025 zal de drievoudig wereldkampioen gewoon voor het Oostenrijkse team uitkomen, stelt Horner.

"Ik heb niet helemaal meegekregen van Wolff heeft gezegd, maar Verstappen rijdt volgend jaar bij ons. Toto zegt nu ineens dat ze geen gesprekken voeren? Dus hij praat met hem, maar ze praten niet?"

En wat vindt Horner dan van de kritische woorden van Max na de race in Spanje? Daar liet hij nogal openlijk weten dat Red Bull op dit moment niet snel genoeg is. Is dat een voorbode voor een vertrek? Nee, zegt Horner. Max is gewoon een eerlijke jongen, die altijd en overal de snelste wil zijn.

"Max is een hongerige coureur, die altijd wil winnen. Hij heeft een hekel aan verliezen en zo moet het ook zijn. Hij pusht het team en zichzelf hiermee. Hij wil gewoon dat we sneller worden. Hij heeft een enorme drive en honger naar prestaties en hij eist dat ook van zijn team", aldus Horner.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties