F1 Nieuws

Hoe Max Verstappen zijn teamgenoten mentaal kapot maakte: 'Dat is wreed'

Hoe Max Verstappen zijn teamgenoten mentaal kapot maakte: 'Dat is wreed'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Hoe Max Verstappen zijn teamgenoten mentaal kapot maakte: 'Dat is wreed'

Hoe Max Verstappen zijn teamgenoten mentaal kapot maakte: 'Dat is wreed'
Red Bull Content Pool

Onlangs liet Christian Horner weten dat Max Verstappen veel weg heeft van Tyson Fury, de regerend bokskampioen in de zwaargewichtklasse. Naast de killer instict van Fury heeft Verstappen ook de mogelijkheid om zijn teamgenoten mentaal kapot te maken.

Dat doet de Nederlander niet door mentale spelletjes of iets dergelijks, maar dat gebeurt door zijn rijvaardigheden. De tweevoudig wereldkampioen is zó snel dat hij zijn teamgenoten vaak in zak en as achterlaat. 'Hoe kan het dat hij die snelheid uit deze auto haalt?', hebben Albon, Gasly en Pérez vaak gedacht.

Blake Hinsley, voormalig engineer van Max Verstappen, heeft in de Sky F1-podcast uitgelegd hoe Verstappen zijn teamgenoten pijn deed. Het was vaak niet eens dat het vanuit de Limburger kwam, maar de resultaten van Verstappen zorgden voor een gebrek aan zelfvertrouwen bij vooral de jongere coureurs.

Hierdoor werden Gasly en Albon beiden na een korte periode bij Red Bull al vervangen, omdat zij niet meer in zichzelf geloofden en niet de gewenste resultaten uit zichzelf wisten te halen.

"We keken dan samen naar de data en vroegen wij: 'Hier is de data, kan jij vijf kilometer per uur meer meenemen bij het ingaan van deze bocht?', waarop zij: 'Nee' zeiden. Maar dan moesten wij zeggen: 'Maar jouw teamgenoot in precies dezelfde auto kan dat wel. Je moet dus een manier vinden om het ook te kunnen of je moet accepteren dat je telkens een paar honderdsten blijft verliezen als je op deze manier een bocht ingaat'. Soms accepteren ze dat en soms ook niet", herinnert Hinsley zich.

'Dat is wreed'

Matt Baker, presentator van de Sky-podcast, hoort het verhaal aan en kan niet anders dan medelijden voelen met de teamgenoten van Max Verstappen. "Dat is wreed", zegt Baker, waar Hinsley het mee eens is.

"Ja dat is het ook... Maar er zijn ook andere variabelen. Soms is het gewoon je weekend niet, begin je bijvoorbeeld met een verkeerde set-up en weet je dat verschil nooit meer in te halen. Dat kan ook gebeuren. Je moet gewoon zorgen dat je altijd het meeste uit jezelf haalt", zo geeft Hinsley toekomstige teamgenoten van Verstappen mee.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties