F1 Nieuws

Max Verstappen 'genoot' in Zandvoort van slechte keuze: 'Maakte het veel leuker'

Max Verstappen 'genoot' in Zandvoort van slechte keuze: 'Maakte het veel leuker'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen 'genoot' in Zandvoort van slechte keuze: 'Maakte het veel leuker'

Max Verstappen 'genoot' in Zandvoort van slechte keuze: 'Maakte het veel leuker'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen ging de Dutch Grand Prix vanaf pole position van start, maar keek aan het einde van de tweede ronde al tegen een flinke achterstand aan. De Limburger stopte één ronde te laat voor de regenbanden, terwijl teamgenoot Sergio Pérez wel de juiste keuze maakte.

Dit betekende dat Verstappen bij het starten van ronde drie al een achterstand van 14 seconden had op Sergio Pérez. Normaliter zou hij dan tieren over de board-radio, maar dit keer kon Verstappen er wel mee leven. De Nederlander geeft aan dat deze verkeerde keuze de race juist leuker maakte voor hem.

"De eerste paar ronden op de slicks waren nogal stressvol, want je wil niet direct van de baan glijden. Om te weten hoeveel grip er lag met de hoeveelheid regen die naar beneden kwam was niet makkelijk. Om dan op tijd klaar te staan en de juiste keuze te maken in de regen was ook erg lastig", begint Verstappen.

"Je bespreekt samen met het team wanneer je naar binnen komt als de regen arriveert, maar aan het begin was het nog niet genoeg om naar de 'inters' te gaan, waardoor het idee was om de paar ronden te overleven. Daarom besloten we om nog even door te rijden, wat uiteindelijk de verkeerde keuze bleek te zijn. Maar dat maakte de race eigenlijk veel leuker, want toen moesten we auto's in gaan halen om het het gat naar de kop van het veld te dichten."

Einde weer chaotisch

Dat gat van Verstappen richting de kop van het veld verdampte voor onze ogen. Waar hij in ronde 4 nog een achterstand had van veertien seconden, waren dit er in ronde 9 nog maar zes. Pérez verloor gemiddeld twee seconden per ronde aan Verstappen, die dan ook snel de leiding weer overnam toen iedereen richting de slicks ging. Maar aan het einde van de race werd het weer even hectisch.

"Het gat kon ik al vrij snel dichtrijden, want belangrijk was voor de rest van de race. De rest van de stint op de slicks ging goed en ik genoot van de auto. Maar bij de laatste herstart met nog zes of zeven ronden te gaan... Ik wist dat mijn 'warm-up' het hele weekend al niet geweldig was, dus ik moest die herstart overleven. Fernando [Alonso] was achter mij flink aan het pushen en ik kon hem steeds groter zien worden in mijn spiegels. Maar toen ik de temperatuur eenmaal in mijn banden had, ging alles weer volgens plan."

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties