F1 Nieuws

Max Verstappen laat zich uit over Mexicaanse fans: 'Heel anders'

Max Verstappen laat zich uit over Mexicaanse fans: 'Heel anders'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen laat zich uit over Mexicaanse fans: 'Heel anders'

Max Verstappen laat zich uit over Mexicaanse fans: 'Heel anders'
Red Bull Content Pool

Volgens Max Verstappen is de Grand Prix van Mexico-Stad een beleving op zich. Wat de Formule 1-coureurs op het Autódromo Hermanos Rodríguez Circuit meemaken, vindt men nergens anders ter wereld. Dat laat de Nederlander weten in Mexico.

Alle ogen zijn dit weekend op twee personen gericht: Sergio Pérez en Max Verstappen. Eerstgenoemde krijgt alle aandacht omdat hij zijn thuisrace rijdt voor honderdduizenden uitzinnige fans, terwijl zijn Red Bull-teamgenoot alle negatieve aandacht heeft van het publiek.

Verstappen wordt dit jaar extra beveiligd in Mexico, nadat er bedreigingen kwamen aan het adres van de drievoudig wereldkampioen. Het is niet de eerste keer dat een F1-coureur een bodyguard inhuurt om veilig te zijn in Mexico. In 2017 gebeurde hetzelfde bij Esteban Ocon, die dat jaar meerdere malen in de clinch lag met Sergio Pérez.

Verstappen geniet van Mexicaanse fans

Maar ondanks het feit dat Verstappen bedreigingen heeft ontvangen uit het Mexicaanse publiek en dus met extra beveiliging rond moet lopen, blijft hij positief over de fans van Pérez. In gesprek met Claro Sports laat de Limburger weten dat de GP van Mexico-Stad altijd een bijzonder weekend voor hem is, aangezien de sfeer in het stadiongedeelte heel anders is dan wat ze normaliter meemaken tijdens een race.

"Ik denk dat de fans altijd erg gepassioneerd zijn over Formule 1, vooral met Checo. Als we de laatste sector rijden in het Foro Sol [stadiongedeelte] is het een geweldige sfeer. Ook als we de rijdersparade rijden is iedereen er al om de auto's voorbij te zien komen. Het is iets heel anders dan bij de meeste Grand Prix", begint Verstappen over de fans in Mexico.

"Er er van alles te zien en te horen. Als je rijdt is het moeilijk om ze te horen vanwege de motor, maar als je daar loopt of je er tijdens de rijdersparade voorbij komt is het heel anders. Het is heel goed voor het team, we zijn wereldkampioen geworden en dit is een weekend waarin we het met de fans kunnen vieren."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties