F1 Nieuws

Mercedes verbreekt alle records met contractaanbieding Max Verstappen

Mercedes verbreekt alle records met contractaanbieding Max Verstappen
HOCH ZWEI/BSR Agency
F1 Nieuws

Mercedes verbreekt alle records met contractaanbieding Max Verstappen

Mercedes verbreekt alle records met contractaanbieding Max Verstappen
HOCH ZWEI/BSR Agency

Het is al lang geen geheim meer dat Max Verstappen de gedroomde kandidaat is om Lewis Hamilton op te volgen bij Mercedes. En het team uit Brackley wil héél ver gaan voor de diensten van de Nederlander. The Sun weet te melden dat teambaas Toto Wolff een contract wil gaan aanbieden, dat alle records gaat verbreken.

Het volledige silly-season begon in februari, toen Lewis Hamilton wereldkundig maakte dat hij in 2025 gaat overstappen naar Ferrari. Sindsdien is teambaas Toto Wolff hard op zoek naar iemand die de loodzware schoenen van Hamilton zou kunnen vullen. Met het oog op 2026, hoopt Mercedes met een krachtige motor, Verstappen naar zich toe te kunnen trekken en Wolff zou al meerdere keren openbaar hebben gemaakt, dat hij héél ver wil gaan voor de komst van de Nederlandse wereldkampioen.

'Meer dan 100 miljoen ligt klaar voor Verstappen' 

Aankomend weekend staat de Grand Prix van Miami op het programma. Volgens de geruchten zou daar een meeting gepland staan tussen teambaas Toto Wolff, INEOS-CEO Sr James Ratcliffe (hoofdsponsor Mercedes), Jos Verstappen (vader Max) en manager Raymond Vermeulen. The Sun weet te melden dat Verstappen hier een contract aangeboden krijgt voor meerdere jaren en een mogelijke deal een jaarsalaris van maar liefst 128 (!) miljoen pond per jaar op zou kunnen leveren. Daarmee zou de Limburger de best betaalde Formule 1-coureur aller tijden worden.

Gekonkel bij Red Bull 

Het is al lange tijd onrustig bij Red Bull. Er zou een grote machtsstrijd plaatsvinden tussen Red Bull Oostenrijk en Red Bull Thailand. Dit politieke gevecht gaat specifiek tussen Dr Helmut Marko namens Oostenrijk en teambaas Christian Horner die weer de Thaise delegatie achter zich heeft staan. Het is duidelijk dat kamp Verstappen als een blok achter Dr Marko staat en Jos verstappen heeft al meerdere keren aangegeven dat de 'onhoudbaar' is, zolang Horner nog bij Red Bull rondloopt.

Deze week werd officieel bekendgemaakt dat topontwerper Adrian Newey na dit seizoen bij Red Bull zal vertrekken. Als Verstappen besluit om ook het topteam te verlaten, ondanks dat hij op zijn vierde wereldtitel met de Oostenrijkers afstevent, lijkt het erop dat Red Bull vroeg of laat uit elkaar gaat vallen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties