F1 Nieuws

Red Bull geeft Max Verstappen nieuw wapenfeit op Silverstone in strijd met Lando Norris

Red Bull geeft Max Verstappen nieuw wapenfeit op Silverstone in strijd met Lando Norris
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull geeft Max Verstappen nieuw wapenfeit op Silverstone in strijd met Lando Norris

Red Bull geeft Max Verstappen nieuw wapenfeit op Silverstone in strijd met Lando Norris
Red Bull Content Pool

Max Verstappen zal tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië gebruik kunnen maken van een verbeterde RB20, zo heeft Helmut Marko bekend gemaakt na de race in Oostenrijk. Op de Red Bull Ring eindigde Verstappen als vijfde, na een crash met Lando Norris in de slotfase van de Grand Prix. Max liep hiermee uit in het kampioenschap op de Britse concurrent, maar was na het weekend allerminst tevreden over Red Bull.

De Limburger klaagt al weken over de prestaties van zijn bolide, welke in 2023 en aan het begin van dit seizoen nog dominant was. Van de laatste zes races had Verstappen slechts één keer de beste auto: afgelopen weekend in Oostenrijk. Maar ook daar kon hij niet ongestoord naar de overwinning, door een fout van Red Bull tijdens de pitstop. Hier verloor Max zeven seconden mee, waardoor zijn buffer naar Lando Norris compleet verdwenen was.

Dit zorgde er weer voor dat Verstappen in een gevecht belandde met de McLaren-coureur, wat uitliep op een touché. Norris viel uit, terwijl Verstappen terugviel naar de vijfde plaats en alsnog tien punten wist te scoren in de race. Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië wil de Nederlander uiteraard weer winnen en daarin wordt hij geholpen door Red Bull.

Marko onthult update op Silverstone

Max Verstappen zal op Silverstone een groot updatepakket meenemen. Dat heeft Helmut Marko inmiddels bevestigd bij het Duitse Speedweek, waar hij een column schrijft. Hiermee probeert het team uit Milton Keynes weer dominant te worden en de aanval van McLaren en Norris af te slaan. Volgens insiders van Red Bull zal de update niet alleen rondetijd gaan winnen, maar zal er ook optisch genoeg veranderen aan de RB20. Hierdoor kan Verstappen zijn nieuwe wapenfeit gaan gebruiken in het hol van de leeuw.

"Wat kunnen we verwachten voor het komende Silverstone GP-weekend? We krijgen een update voor dit zeer snelle circuit, die een merkbare impact zou moeten hebben op de stopwatch. Nadat de coördinatie in Oostenrijk zo goed heeft gewerkt, hopen wij uiteraard de weg terug te vinden naar onze oude kracht", zo begint de Red Bull-adviseur.

Ook bij het Oostenrijkse OE24 laat Marko weten dat die update er dit weekend aan zit te komen, waarna hij duidelijk maakt dat die maar voor één doel geïntroduceerd wordt: McLaren verslaan. Dat lukte op de Red Bull Ring, ondanks de P5 van Max, nog altijd. "Trouwens, ik zeg altijd: ons doel is de wereldtitel, en de GP van Oostenrijk heeft ons daar ook bij geholpen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties