F1 Nieuws

Eddie Jordan gaat tegen iedereen in en legt schuld crash bij Lando Norris

Eddie Jordan gaat tegen iedereen in en legt schuld crash bij Lando Norris
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Eddie Jordan gaat tegen iedereen in en legt schuld crash bij Lando Norris

Eddie Jordan gaat tegen iedereen in en legt schuld crash bij Lando Norris
DPPI/BSR Agency

Waar de gehele Formule 1-paddock van mening lijkt te zijn dat Max Verstappen schuldig is aan de crash met Lando Norris tijdens de Grand Prix van Oostenrijk, vindt Eddie Jordan dat Norris beter op had moeten letten. In de ogen van de voormalig Formule 1-teameigenaar, die Michael Schumacher en Ayrton Senna onder zich heeft gehad, had Verstappen het recht op de bocht, aangezien hij voorop lag.

Sinds de touché van Max Verstappen en Lando Norris, welke op de baan vrij klein leek, maar uiteindelijk grote gevolgen bleek te hebben, heeft de Formule 1-paddock zich massaal uitgesproken in het voordeel van Norris. Velen zijn van mening dat Verstappen te agressief verdedigd heeft en zijn concurrent geen ruimte liet. Dat vinden ook de Italiaanse en Britse media, na het Grand Prix-weekend op de Red Bull Ring.

Maar waar de meesten de schuld bij Max Verstappen leggen, denkt Eddie Jordan heel anders na over het incident. Hij vond Lando Norris nogal naïef en heeft het gevoel dat de Brit nog niet klaar is om te vechten met Verstappen. Daardoor zijn ze tegen elkaar aan gereden, aldus Jordan.

"Max is een vechter, hij is een beer. En voordat je in de ring stapt met een beer, moet je ervoor zorgen dat je erop voorbereid bent, om de ene kant op te gaan en dan weer naar de andere kant om dit vervolgens te spelen. Het incident zelf had zo gemakkelijk voorkomen kunnen worden", begint de Noord-Ier.

Norris zat fout

En naast het feit dat Jordan van mening is dat Norris dit had kunnen voorkomen, door zich beter voor te bereiden, vindt hij ook dat de McLaren-coureur fout zit. Verstappen lag voor en dus mag hij bepalen waar hij de auto plaatst. De coureur op de tweede positie moet zich daar dan op aanpassen - zoals Verstappen in 2023 deed met Carlos Sainz.

"Als je verdedigt en aan de leiding gaat, is het niet anders dan de normale verkeersregels, waar de persoon voor je voorrang heeft. Hij [Max, red.] heeft zichzelf naar voren gestuwd, door de kwalificatie en zijn racesnelheid. Hij gaat aan de leiding van de Grand Prix. De man achter hem moet er een weg omheen zien te vinden."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties