F1 Nieuws

Sergio Pérez denkt Max Verstappen te kunnen verslaan op zaterdag in Mexico

Sergio Pérez denkt Max Verstappen te kunnen verslaan op zaterdag in Mexico
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez denkt Max Verstappen te kunnen verslaan op zaterdag in Mexico

Sergio Pérez denkt Max Verstappen te kunnen verslaan op zaterdag in Mexico
Red Bull Content Pool

Waar Max Verstappen van mening is dat Red Bull competitief is en hij direct een goed gevoel had in de auto, ziet Sergio Pérez dat toch wat anders. De Mexicaan, die dit weekend zijn thuisrace rijdt, had juist het gevoel dat zijn vrijdag niet helemaal soepel liep.

Het is een terugkerend thema in 2023: Max Verstappen heeft de RB19 direct onder de knie in een raceweekend, terwijl het voor Sergio Pérez allemaal wat langer duurt. Ook Mexico is daarin geen uitzondering, valt op na de eerste trainingsdag op het Autódromo Hermanos Rodríguez.

Max Verstappen wist zowel VT1 als VT2 op de eerste plaats af te sluiten, terwijl Pérez nog wat schommelde met zijn rondetijden. Waar hij in de eerste training nog derde werd, kwam hij in de tweede training niet verder dan P5.

Daarom voelt de Mexicaan zich ook nog niet helemaal lekker in de auto. Ook omdat zijn dag niet soepel verliep. In zijn snelle ronde werd hij namelijk even dwarsgezeten door Carlos Sainz, die de stuurbekrachtiging verloor in zijn Ferrari en daardoor bocht 1 moest afsnijden. Volgens Pérez heeft dit zijn dag deels verstoord.

"We hadden geen eenvoudige dag. De softs zijn in de eerste ronde het best, maar ik had een gele vlag in mijn eerste [snelle ronde], daarom moest ik het uiteindelijk in mijn tweede ronde doen en dat maakte het niet gemakkelijk voor ons", begint Pérez bij F1TV.

"Er zijn genoeg dingen die we nog moeten begrijpen. We hebben verschillende bandensoorten getest, zodat we ze kunnen begrijpen voor de zondag en in het algemeen denk ik wel dat we er goed voor staan. De richting die we hebben gekozen lijkt juist te zijn."

"Genoeg dingen om te begrijpen, we hebben natuurlijk verschillende compounds gebruikt om ze te begrijpen voor zondag. Ik denk dat we er over het algemeen goed voor staan. Ik denk dat we een goede richting hebben."

Pérez voor pole?

Ondanks het feit dat Pérez zich dus niet helemaal op zijn gemak voelde in de RB19 op vrijdag, verwacht hij wel dat hij competitief zal zijn, de rest van het weekend. Als hem gevraagd wordt of hij zichzelf kanshebber ziet voor pole op zaterdag, zegt de Red Bull-coureur volmondig: 'Ja!'.

"Ja, zeker. Mijn [snelste] ronde was niet helemaal netjes, ik ging bijna naast de baan in de laatste bocht, dus als je dat bekijkt zie je dat er genoeg potentie in zit. Het ziet er nu allemaal goed uit voor ons, maar het gaat allemaal dicht op elkaar zitten."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties