F1 Nieuws

Sky Sports-analisten kiezen kant Hamilton en halen uit naar Red Bull: 'Waarom doe je dat?'

Sky Sports-analisten kiezen kant Hamilton en halen uit naar Red Bull: 'Waarom doe je dat?'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sky Sports-analisten kiezen kant Hamilton en halen uit naar Red Bull: 'Waarom doe je dat?'

Sky Sports-analisten kiezen kant Hamilton en halen uit naar Red Bull: 'Waarom doe je dat?'
Red Bull Content Pool

Volgens Lewis Hamilton is de manier waarop Helmut Marko over Sergio Pérez heeft gepraat 'totaal onacceptabel'. De Brit reageerde in Singapore op de uitspraken van Marko over zijn eigen coureur, welke hij maakte bij ServusTV.

Helmut Marko, adviseur van Red Bull Racing, liet in het Oostenrijkse programma weten dat Pérez zich niet zo kon concentreren als Max Verstappen of Sebastian Vettel, omdat hij uit Zuid-Amerika komt. Dit leverde Marko veel kritiek op én zelfs een schriftelijke waarschuwing vanuit de FIA.

Ook Lewis Hamilton was teleurgesteld door de manier waarop Marko over de Red Bull-coureur had gepraat, maar verrast was hij niet. De zevenvoudig wereldkampioen had niks anders verwacht bij Red Bull Racing, dat Marko ook niet ontsloeg of tot de orde riep na deze uitspraak.

"Om eerlijk te zijn verbaast het mij niet. Dit is niet iets waar je even simpel je excuses voor aanbiedt, waarna het allemaal weer goed is. Er moet meer gebeuren. Normaliter als er binnen een team zo'n opmerking gemaakt wordt door een medewerker, wordt diegene ontslagen of komt er op zijn minst een statement naar buiten dat ze laten zien dat ze het er niet mee eens zijn. Het is interessant om te zien dat ze dat niet gedaan hebben... Maar het is niet mijn team en dit is niet de manier waarop wij als team te werk willen gaan"

Lewis Hamilton over de uitspraak van Helmut Marko

Sky Sports-analisten kiezen kant Hamilton

Bij Sky Sports zijn Martin Brundle en Karun Chandhok het eens met Lewis Hamilton. De Brit liet in zijn reactie ook weten dat het totaal onacceptabel was hoe Marko over zijn eigen coureur praatte en ook Brundle snapt niet waar Marko het idee vandaan haalt dat dit oké zou zijn.

"Ten eerste, waarom zou je een van je eigen coureurs op deze manier afserveren in een team dat honderden miljoenen per jaar kost om te runnen? Het lijkt op zijn zachtst gezegd een beetje vreemd. Het is volstrekt onacceptabel om mensen, continenten, regio's en landen op die manier negatief te behandelen", begint Brundle.

Ook hij is verrast dat Red Bull niks heeft laten horen: "Zoals Lewis heeft opgemerkt, is het erg verrassend dat we niks hebben gehoord van het team, aangezien een belangrijke figuur van het team duidelijk iets beledigends gezegd heeft."

Karun Chandkhok denkt dat Sergio Pérez de excuses van Helmut Marko geaccepteerd heeft, omdat hij eigenlijk geen andere keuze heeft, als coureur van Red Bull.

"Er is een persoonlijk gesprek geweest tussen Checo en Helmut, maar hij zit een andere positie, omdat hij hun werknemer is."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties