F1 Nieuws

Social media steekt draak met ziekenhuisbezoek Max Verstappen na Oostenrijk GP

Social media steekt draak met ziekenhuisbezoek Max Verstappen na Oostenrijk GP
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Social media steekt draak met ziekenhuisbezoek Max Verstappen na Oostenrijk GP

Social media steekt draak met ziekenhuisbezoek Max Verstappen na Oostenrijk GP
Red Bull Content Pool

Tijdens de Grand Prix van Oostenrijk kwamen Max Verstappen en Lando Norris met elkaar in aanraking in de slotfase van de race, wat ervoor zorgde dat Verstappen terugviel naar de vijfde plek, terwijl Norris de touché moest bekopen met een uitvalbeurt. Vooral vanuit het kamp van McLaren kwamen er klachten over de rijstijl van Verstappen, die in hun ogen veel te veel vrij is gelaten door de FIA in de afgelopen jaren.

McLaren-baas Andrea Stella meent dat Verstappen zulk gedrag vertoont, omdat hij in 2021 te weinig straffen heeft ontvangen voor zijn capriolen in de strijd met Lewis Hamilton. Daar heeft de FIA hem te veel zijn gang laten gaan, waardoor Verstappen nu denkt dat hij overal mee weg kan komen. Ook de fans van McLaren zijn het hiermee eens en zij eisen nu consequenties voor de Red Bull-coureur bij de volgende Grand Prix.

Maar zij willen dat het liefst op een andere manier. Van hun hoeft Verstappen niet per se gestraft te worden door de FIA, hij moet op zijn plek gezet worden door Norris. Op social media wordt de eenmalig Grand Prix-winnaar aangespoord om de actie van Lewis Hamilton te herhalen en Verstappen in de muur te beuken in Copse.

Verstappen naar het ziekenhuis

In 2021 moest Max Verstappen naar het ziekenhuis tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië, nadat Lewis Hamilton hem bij Copse Corner had geraakt. Met een klap van 51G knalde Verstappen in de muur, waarna hij even duizelig was en in het ziekenhuis onderzocht moest worden. Tijdens zijn ziekenhuisbezoek zag hij Lewis Hamilton feest vieren, waardoor Verstappen kwaad op social media uithaalde naar de Brit.

De fans van McLaren - en Mercedes - willen nu dat dit incident een herhaling krijgt in 2024. Na de actie van Verstappen in Oostenrijk hopen zij dat de Limburger een koekje van eigen deeg krijgt en wederom de muur in wordt gezet op Silverstone...

Horner verdenkt Norris van opzettelijk crashen

Na de crash in Silverstone was ook Red Bull-baas Christian Horner woedend. Hij liet toen weten dat Hamilton met opzet tegen Verstappen aan had gereden, omdat hij wist dat dat de enige mogelijkheid was om de race te winnen. In Oostenrijk zag Horner ongeveer hetzelfde gebeuren, bij het incident tussen Norris en Verstappen.

"Het voelde alsof hij [Norris, red.] iets probeerde te veroorzaken in bocht 3", liet Horner na de race weten. "Lando overschreed de limieten van de baan vier keer en hij zou een straf krijgen, het voelde alsof hij iets wilde doen, met dat in gedachten. Dat maakt het erg frustrerend."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties