F1 Nieuws

Teambaas Mclaren komt met verklaring: hierdoor mocht Norris zijn pole behouden

Teambaas Mclaren komt met verklaring: hierdoor mocht Norris zijn pole behouden
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Teambaas Mclaren komt met verklaring: hierdoor mocht Norris zijn pole behouden

Teambaas Mclaren komt met verklaring: hierdoor mocht Norris zijn pole behouden
DPPI/BSR Agency

Het leek er heel even op dat niet Lando Norris, maar Lewis Hamilton de sprintpole ging pakken in China. Op de schermen was namelijk te zien dat de laatste snelle ronde van Norris was afgepakt. Maar nadat Norris zijn ronde kwijt was geraakt, corrigeerde de FIA zichzelf en mag de Mclaren-coureur in de sprintrace van pole starten. Mclaren-teambaas Andrea Stella kwam met een verklaring.

Omdat Norris bij het aansnijden van zijn snelste tijd ver buiten de baan ging, werd zijn ronde in eerste instantie geschrapt. Naderhand kwam de FIA tot de conclusie dat Norris geen voordeel had gehaald uit dit uitstapje, omdat hij een trip door het grind maakte, waardoor hij zijn sprintpole toch mocht behouden. Teambaas Stella reageerde als volgt: "Het werd door de FIA ​​zelf hersteld. Zeker als je in de laatste bocht wijd gaat, ga je met veel lagere snelheid weg en feitelijk verliest Lando bijna drie tienden, omdat hij in de voorgaande laatste bocht te wijd is gegaan. De ronde zelf is helemaal clean, dus er is helemaal geen probleem", aldus Stella tegenover Sky Sports.

Norris werd zenuwachtig 

Norris zelf was zich ook niet bewust van het feit dat voordeel gepakt zou hebben, door met vier wielen naast de baan te gaan, in tegenstelling tot de Hamilton-fans op social media. De Britse Mclaren-coureur geeft toe dat hij het wel een beetje warm kreeg toen hij zijn naam op het scorebord zag zakken. "Ik zag op het bord dat ik niet bovenaan stond, maar toen ik over de streep ging op de tv zag ik dat ik dat wel stond, dus ik werd een beetje zenuwachtig", laat Norris weten aan Sky Sports. "Maar ik heb niets verkeerd gedaan, dus het kwam uiteindelijk goed."

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft geen enkel probleem gemaakt van het feit dat de sprintpole toch naar Norris ging. De Oostenrijker, die een moeilijk seizoen beleeft, heeft Norris niet kunnen betrappen op het overtreden van de regels. "Ik heb de details niet gezien. Ik heb net vier banden buiten de baan gezien, maar eerlijk gezegd was hij waarschijnlijk langzamer, dus hij zou sowieso nog sneller zijn gegaan [zonder de 'overtreding', red.]", zei Wolff.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties