F1 Nieuws

Viaplay-analist heeft onheilspellend Red Bull-bericht voor concurrentie

Viaplay-analist heeft onheilspellend Red Bull-bericht voor concurrentie
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Viaplay-analist heeft onheilspellend Red Bull-bericht voor concurrentie

Viaplay-analist heeft onheilspellend Red Bull-bericht voor concurrentie
Red Bull Content Pool

Viaplay-analist en voormalig Formule 1-coureur Christijan Albers heeft in gesprek met De Telegraaf vooruitgeblikt op het aankomende Formule 1-seizoen. Volgens Albers zal Red Bull Racing opnieuw het 'team to beat' zijn.

Red Bull Racing wist afgelopen seizoen 21 van de in totaal 22 races te winnen. Ook werden er vijf van de zes Sprints gewonnen. Een uitermate dominant seizoen dus voor de Oostenrijkse formatie uit Milton Keynes.

Het is goed mogelijk dat Red Bull Racing komend seizoen opnieuw zo dominant is als in 2023 het geval was, aangezien de technische reglementen nagenoeg gelijk blijven. Hierdoor hoeft het team geen hele nieuwe bolide te bouwen, maar 'simpelweg' voort te borduren op het succes van afgelopen Formule 1-seizoen.

Concurrentie?

De concurrentie zal echter ook niet hebben stilgezeten gedurende de winterstop. Zo zou Ferrari alleen al zeven tienden van een seconde hebben gevonden ten opzichte van de SF23 en zou ook Mercedes een flinke inhaalslag hebben gemaakt gedurende de winterstop.

Daarnaast zijn ook de geluiden uit het McLaren- en Aston Martin-kamp veelbelovend. Het is dus goed mogelijk dat Red Bull Racing zich moet voorbereiden op een titelgevecht met meerdere teams. Volgens Albers zal Red Bull Racing echter de beste papieren hebben aankomend seizoen.

"Een goede basis"

"Red Bull heeft een hele goede basis en zal daarop voort willen bouwen aankomend seizoen. De auto van afgelopen seizoen was namelijk goed in de middelmatige en snelle bochten en ook op het rechte stuk. het was daarmee een betere raceauto dan een kwalificatieauto.

Ondanks dat zette Max hem vaak genoeg op pole position afgelopen seizoen. Ferrari was bijvoorbeeld beter op de zaterdag dan op zondag. Red Bull focuste daarentegen veel meer op de langere run en het managen van banden. Vandaar dat ze zo snel waren op zondag, natuurlijk ook door de snelheid van Max", aldus Albers tegenover De Telegraaf.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties