F1 Nieuws

Britse media waarschuwt Max Verstappen voor onthaal in Silverstone: 'Hamilton zal hier zeker een mening over hebben'

Britse media waarschuwt Max Verstappen voor onthaal in Silverstone: 'Hamilton zal hier zeker een mening over hebben'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Britse media waarschuwt Max Verstappen voor onthaal in Silverstone: 'Hamilton zal hier zeker een mening over hebben'

Britse media waarschuwt Max Verstappen voor onthaal in Silverstone: 'Hamilton zal hier zeker een mening over hebben'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen zal zich op moeten maken voor een niet al te gezellig onthaal, tijdens het Grand Prix-weekend in Groot-Brittannië. Over een aantal dagen neemt de Nederlander deel aan het raceweekend op Silverstone, waar hij toch al niet de meest populaire coureur was. Maar na het incident met Lando Norris op de Red Bull Ring is hij nog minder geliefd bij het Britse publiek.

Verstappen werd aan het begin van zijn carrière geliefd door het publiek op Silverstone. Dit omdat hij vaak in gevecht was met de concurrenten van Lewis Hamilton. Verstappen snoepte punten af van Sebastian Vettel en Nico Rosberg, terwijl Hamilton naar de overwinning kon snellen op zijn thuiscircuit. De fans op Silverstone genoten hierdoor van Verstappen, maar toen de Nederlander in een titelgevecht belandde met Hamilton, sloeg dat al snel om.

In 2021 streed Verstappen met Hamilton om het Formule 1-kampioenschap, waarin het er hard aan toeging. Onder andere in Groot-Brittannië kenden de twee een crash, waarna de relatie tussen Verstappen en het Britse publiek verzuurde. Sindsdien wordt de Nederlander uitgefloten op Silverstone en kan hij telkens rekenen op boegeroep. The Independent waarschuwt Max Verstappen dat dat dit jaar niet anders zal zijn.

Verstappen niet populair in Engeland

Na de Grand Prix van Oostenrijk, waar Verstappen een touché kende met Lando Norris die daardoor uit de race lag, is het Britse blad van mening dat Verstappen liet zien dat hij nog altijd niet af is van zijn oude gewoontes. Nu hij eindelijk weer wat concurrentie heeft om de koppositie, twijfelt men gelijk aan zijn kwaliteiten.

"Voor het eerst in dit ultradominante Red Bull-tijdperk worden er vraagtekens gezet bij Verstappens racevaardigheden. Toen Verstappen in 2015 op 17-jarige leeftijd zijn intrede deed in de F1, kreeg hij veel kritiek op zijn gewoonte om zijn auto scherp te laten schakelen in de remzone, waardoor de achterligger snel van richting moest veranderen om een crash te voorkomen. Het resulteerde in een aantal bijna-ongelukken en grote crashes", zo schrijft de krant. Zij vinden dat Verstappen niet veel veranderd is sinds zijn intrede in de Formule 1.

Ook Norris vindt dat. De McLaren-coureur zal na dit incident getergd zijn om terug te slaan en waar kan hij dat beter doen dan tijdens zijn thuisrace? Op Silverstone kan Norris alles rechtzetten. Daar zal Verstappen toch al als de boeman binnengehaald worden, waarschuwt The Independent.

"Nergens wil hij dat [terugslaan, red.] beter doen dan tijdens zijn thuisrace op Silverstone komend weekend. Verstappen is daar ook niet bepaald de populairste man."

Hiermee wordt het gelijk van Olav Mol bewezen, die in het Ziggo Sport Race Café duidelijk maakte dat de Britse media polariserende stukken zou schrijven, in de week voorafgaand aan de Grand Prix van Groot-Brittannië. Hij maakt zich dan ook zorgen om de veiligheid van Verstappen op Silverstone...

Hamilton heeft mening over crash

The Guardian heeft zich ook uitgelaten over de crash van Verstappen en Norris in Oostenrijk. Volgens dat blad heeft Verstappen sinds 2021 geen échte uitdaging meer gehad en dat was op de Red Bull Ring duidelijk merkbaar. Bij de minste of geringste beweging van Norris vond Verstappen het nodig om de deur keihard dicht te slaan. Lewis Hamilton, die met de capriolen van Verstappen moest dealen in 2021, zal daar - in de ogen van The Guardian - zeker een mening over hebben.

"Verstappen heeft geen uitdaging als deze meer gehad, sinds hij en Lewis Hamilton het in 2021 met man en macht tegen elkaar opnamen. De gebeurtenissen in Oostenrijk leken duidelijk op dat seizoen. De Nederlander zag er de afgelopen twee jaar op zijn gemak uit door met meedogenloze precisie naar overwinningen te cruisen, maar er zullen nu onvermijdelijk en terecht vragen worden gesteld over of hij een heel ander beest is als hij echt onder druk wordt gezet en gedwongen wordt om wiel aan wiel te rijden. Hamilton zal daar ongetwijfeld een mening over hebben, gezien het feit dat hij weet hoe die meedogenloosheid wordt getoond als het erop aankomt", aldus de Britten.

Ook McLaren-baas Andrea Stella wees dit weekend op de gebeurtenissen in 2021. Volgens de Italiaan werd Verstappen dat jaar te weinig bestraft voor zijn acties tegen Hamilton, waardoor hij nu denkt vrij spel te hebben.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties