F1 Nieuws

Lewis Hamilton spreekt zich uit over 'nachtmerrie' bij Mercedes

Lewis Hamilton spreekt zich uit over 'nachtmerrie' bij Mercedes
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Lewis Hamilton spreekt zich uit over 'nachtmerrie' bij Mercedes

Lewis Hamilton spreekt zich uit over 'nachtmerrie' bij Mercedes
Red Bull Content Pool

Mercedes-coureur Lewis Hamilton beleefde een ware "nachtmerrie" tijdens de kwalificatie van gisteren. De Britse coureur laat weten dat de balans van zijn auto erg wisselvallig was. Hierdoor wordt de race van later vandaag een hele uitdaging voor de man uit Stevenage.

Voor Mercedes is dit seizoen op zijn minst wisselvallig te noemen. Het jaar begon namelijk miserabel, waarna de equipe uit Brackley opkrabbelde en vervolgens in een soort golfbeweging door het seizoen ging. Zo wist Hamilton afgelopen weekend bijna te winnen, maar is er dit weekend niets meer van die snelheid over.

Tijdens de kwalificatie kwam Hamilton niet verder dan de zesde stek. Zijn voornaamste rivaal, thuisheld Sergio Pérez, staat slechts een plek voor hem op de vijfde stek. Voor de race genoeg kansen dus, maar toch is Hamilton niet te spreken over zijn sessie.

Nachtmerrie

"Het is het hele weekend al lastig met de auto en het is eerlijk gezegd een soort nachtmerrie om erin te rijden. Hij vindt het niet leuk op deze baan. Voor de kwalificatie hebben we een aantal goede veranderingen doorgevoerd. Ik was toen blijer met de auto, maar we hadden deze veranderingen beter vanochtend (tijdens de derde vrije training, red.) kunnen doorvoeren", zo begint Hamilton voor de camera van Sky Sports.

"In Q1 en Q2 leken we nog niet zo slecht. De laatste ronde in Q2 was geweldig, maar de auto is behoorlijk piekerig. Ik kreeg er niet meer uitgehaald. In een perfecte wereld had ik tot de vijfde plek kunnen komen, maar meer dan dat zat er ook echt niet in", gaat de Brit verder.

De race wordt volgens Hamilton niet veel beter. "Het (de race, red.) wordt een behoorlijke uitdaging met deze auto. De remmen oververhitten en het wordt daarom zwaar voor ons om gevechten aan te gaan. Ik weet dan ook niet wat voor race het gaat worden, maar het wordt rijden op het randje", aldus de Mercedes-coureur.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties