F1 Nieuws

'Max Verstappen kan niet met Russell racen als hij met Hamilton doet'

'Max Verstappen kan niet met Russell racen als hij met Hamilton doet'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Max Verstappen kan niet met Russell racen als hij met Hamilton doet'

'Max Verstappen kan niet met Russell racen als hij met Hamilton doet'
Red Bull Content Pool

Volgens Peter Windsor moet Max Verstappen weten met welke coureur hij racet als hij een bepaalde actie maakt. In Azerbeidzjan was er een touché tussen George Russell en Max Verstappen, wat resulteerde in flinke schade aan de RB19 van de Nederlander.

In de sidepod van Verstappen zat een gapend gat, waar de voorvleugel van Russell het onderdeel had doorboord. Op de board-radio en na de Sprint was Verstappen woedend over de actie van Russell en zowel Toto Wolff (teambaas Mercedes) als Christian Horner (teambaas Red Bull) begreep de frustratie van de Limburger.

Maar Peter Windsor snapt niet waarom Max Verstappen per se zijn positie wilde verdedigen tegenover George Russell. De Brit, die vroeger werkzaam was als teammanager in de Formule 1, is van mening dat Verstappen dit incident al lang aan had kunnen zien komen, omdat Russell zijn tegenstander was.

"Dit zou altijd een probleem gaan worden met Max Verstappen en George Russell en ik was verbaasd dat Max dat niet inzag. Als het Lewis Hamilton was die aan de binnenkant zat, had Max gewoon kunnen rijden zoals hij nu deed. Maar met George Russell?", vraagt Windsor zichzelf hardop af op zijn YouTube-kanaal.

"En dan al helemaal met George's acties in het verleden in dergelijke situaties. Max zat aan de buitenkant in bocht twee en daar moet je echt vertrouwen op de coureur aan de binnenkant. En we hebben dit zo vaak bij Russell gezien. Dit is wat hij doet. Hij is een harde, lastige racer", gaat Windsor verder.

'Niet hoe Lauda of Prost zou rijden'

Volgens de Brit liet Max Verstappen met deze actie zien dat hij nog veel te leren heeft. Een Alain Prost of een Niki Lauda zou niet in een dergelijke situatie komen als zij aan de leiding van het kampioenschap hadden gelegen.

"Natuurlijk kwam er contact en zat er een groot gat in de zijkant van Max' auto. Voor een coureur die aan kop gaat van het kampioenschap is dit niet iets wat ik bij een Lauda of een Prost zie gebeuren. Die zouden zeggen: 'Ga maar voor George, over twee rondes pak ik je terug met DRS, zonder schade aan mijn auto'."

Toch vindt Windsor het aan de andere kant wel mooi dat Max zijn auto liet staan aan de buitenkant van Russell, met alle gevolgen van dien. Het laat volgens de journalist zien dat Verstappen een échte racer is.

"Aan de andere kant is het mooi om te zien wat voor pure racer Max Verstappen is. Iedere bocht, iedere ronde - of het nu in de Sprint of een Grand Prix is - wil hij zijn positie behouden. Een beetje zoals Ayrton Senna. Dus daar kan je hem niet op bekritiseren", aldus Windsor.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties