F1 Nieuws

Olav Mol zag Lando Norris wegkomen met overtreding waar Red Bull gridstraf voor kreeg

Olav Mol zag Lando Norris wegkomen met overtreding waar Red Bull gridstraf voor kreeg
Michael Potts/BSR Agency
F1 Nieuws

Olav Mol zag Lando Norris wegkomen met overtreding waar Red Bull gridstraf voor kreeg

Olav Mol zag Lando Norris wegkomen met overtreding waar Red Bull gridstraf voor kreeg
Michael Potts/BSR Agency

Volgens Olav Mol had Lando Norris eigenlijk een gridstraf moeten krijgen voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Ziggo Sport-commentator laat dat weten op zijn X-account, nadat Norris en Max Verstappen een crash meemaakten op de Red Bull Ring. In de slotfase van de race raakten de coureurs elkaar, waarna de McLaren-rijder veel carbon onderdelen achterliet op de baan.

In bocht 3 op de Red Bull Ring hebben Verstappen en Norris meerdere keren een bijna-botsing gehad in de Oostenrijkse Grand Prix, toen de Brit een aantal 'divebombs' probeerde bij de Red Bull-coureur. Verstappen was op zijn beurt ook weer niet helemaal netjes in de remzone, maar tot een touché kwam het telkens niet. Tot aan de 63e ronde. Daar raakten de twee elkaar, wat resulteerde in lekke banden voor zowel Norris als Verstappen.

Max kon zonder al te grote problemen terugrijden naar de pitstraat, gooide er een set zachte banden onder en eindigde als vijfde - zelfs na zijn tien seconden tijdstraf. Voor Norris waren de problemen groter. Zijn band was compleet open gereten en sloeg zijn vloer aan diggelen. Deze carbon onderdelen werden over het gehele circuit verstrooid, waardoor de Virtual Safety Car naar buiten moest komen. Norris parkeerde zijn McLaren in zijn pitbox en kreeg hier verder niks meer over te horen.

Olav Mol ziet Norris gridstraf ontlopen

Maar volgens Olav Mol hebben Lando Norris en McLaren veel geluk gehad dat de FIA hier niet harder tegen opgetreden heeft. De F1-commentator laat op zijn social media-account weten dat hij eigenlijk een gridstraf zou moeten ontvangen. Niet omdat Mol nou per se wil dat Norris gestraft wordt, maar omdat de stewards dat wél deden bij Pérez en Red Bull in Canada.

Daar betrad Pérez de baan met een 'onveilige' auto, die ook rotzooi achterliet op de baan. Hier kreeg de Mexicaan een drie plaatsen gridstraf voor, terwijl Red Bull Racing een fikse geldboete ontving. Mol vindt het vreemd dat McLaren en Norris zonder straf weg zijn gekomen uit Oostenrijk.

"Het vreemdste voor mij is dat Pérez in Canada een gridpenalty van 3 plaatsen kreeg voor het rijden naar de pits met een beschadigde auto. Lando verspreidde overal carbon onderdelen en werd daar niet eens voor onderzocht", aldus Mol.

Poll

Verdiende Lando Norris een straf voor deze actie?

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties