F1 Nieuws

Oud-topman Circuit Zandvoort bezorgd over toekomst van Dutch GP

Oud-topman Circuit Zandvoort bezorgd over toekomst van Dutch GP
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Oud-topman Circuit Zandvoort bezorgd over toekomst van Dutch GP

Oud-topman Circuit Zandvoort bezorgd over toekomst van Dutch GP
Red Bull Content Pool

Voormalig circuitdirecteur Jim Vermeulen heeft in gesprek met Motorsport.com zijn zorgen uitgesproken over de recente ruzie tussen CM.com Circuit Zandvoort en de gemeente Zandvoort.

Onlangs wist de Formule 1 te melden dat de Nederlandse Grand Prix tot en met 2025 verreden zal worden in Zandvoort. Ondanks dit nieuws is het allesbehalve rustig in Zandvoort. De gemeente van de badplaats wil namelijk een zogenaamde 'vermakelijkheidsbelasting' gaan heffen over de toegangskaarten voor de race. Volgens voormalig coureur Jan Lammers een vreemde actie. De Nederlander laat dan ook weten dat de gemeente alleen maar wil meeliften op het succes van de race.

Gevraagd naar de bonje tussen de beide partijen, geeft Vermeulen aan dat hij het gebekvecht maar onzinnig vindt. "Ten eerste is het erg onhandig hoe de beide partijen het nieuws hebben aangepakt", begint de Nederlander. Verder is Vermeulen van mening dat beide partijen al eerder contact hadden moeten zoeken. "Het is nu gewoon een erg onhandige situatie. Het had duidelijk anders gemoeten."

Begrip voor Lammers

Aan welke kant Vermeulen staat is duidelijk. De oud-directeur is namelijk van mening dat Lammers volledig gelijk heeft als het gaat om zijn mening over het beleidsvoorstel van de gemeente. "Wat er nu staat te gebeuren, is allemaal best wel risicovol. Het is nooit goed om dergelijke opmerkingen te maken naar elkaar, het is zelfs gevaarlijk om zoiets te doen", besluit Vermeulen. Het lijkt vrij onwaarschijnlijk dat het geschil tussen de beide partijen gevolgen zal hebben voor het voortbestaan van de Formule 1-race in Zandvoort. Wel moeten fans zich realiseren dat de tickets voor de GP in Zandvoort wel eens duurder kunnen gaan uitvallen dan voorheen het geval was.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties