F1 Nieuws

Red Bull heeft slecht nieuws voor Max Verstappen na vrije trainingen in Engeland

Red Bull heeft slecht nieuws voor Max Verstappen na vrije trainingen in Engeland
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull heeft slecht nieuws voor Max Verstappen na vrije trainingen in Engeland

Red Bull heeft slecht nieuws voor Max Verstappen na vrije trainingen in Engeland
Red Bull Content Pool

Red Bull Racing heeft een aantal updates meegenomen naar Silverstone, maar die hebben tot nu toe nog niet het gewenste resulteert geleverd. Volgens Helmut Marko zou het Oostenrijkse team een flinke inhaalslag maken met het pakket dat meegenomen zou worden naar het Britse circuit. De stopwatch zou daar niet om liegen, zei de Red Bull-adviseur, maar tot nu toe doet het dat wel. De update van Red Bull valt wat tegen.

Niet alleen in gevonden rondetijd, maar ook in het aantal updates. Er werd een groot pakket verwacht, maar het team van Max Verstappen heeft uiteindelijk twee kleine veranderingen aan de RB20 toegepast dit weekend. En het ziet er nog niet naar uit dat deze het gewenste effect hebben, aangezien Verstappen en Sergio Pérez geen geweldige balans hadden in de eerste en tweede vrije trainingen voor de race in Groot-Brittannië.

Volgens Helmut Marko moet het team nu al toegeven dat het niet de snelheid heeft van de McLaren van Lando Norris, terwijl Red Bull juist erg sterk werd verwacht in het thuisland van Norris. In de hogesnelheidsbochten doet de RB20 ook goed mee, maar in lage snelheid verliezen ze enorm veel tijd. Dat gaat volgens Marko lastig worden om terug te vinden.

"We verliezen te veel tijd in de langzame bochten, vooral in sector 1 verliezen we bijna drie tienden. In VT2 ging het slechter dan VT2, de lange run was ook niet zo goed - nog steeds goed, maar niet op het niveau van Norris. We hebben hier dus nog veel te verbeteren", aldus de Oostenrijker. "We zullen zien of we de juiste balans kunnen vinden om onze prestaties in de snelle bochten te behouden zonder veel te verliezen in de langzame bochten."

Het lijkt er dus op dat Max Verstappen wederom geen gebruik kan maken van de snelste auto, dit Formule 1-weekend.

Verstappen niet geheel tevreden met training

Naast Helmut Marko was ook Max Verstappen zelf nog niet helemaal tevreden met de trainingen op vrijdag in Silverstone. Volgens de drievoudig wereldkampioen valt er nog genoeg te verbeteren aan de RB20, al zag de snelheid op de medium band er niet héél slecht uit. Daarnaast laat Max weten dat er regen wordt verwacht, dus dat dat wellicht nog een verrassing op gaat leveren dit weekend.

"Op de zachte band ging het niet zo goed. In VT2 zag de medium er iets beter uit, maar we hebben nog wat werk te doen. We hebben ook een paar dingen geprobeerd met de auto en moeten analyseren wat we beter kunnen doen. Dat zal ons laten zien welke kant we op moeten. Zaterdag gaat het waarschijnlijk regenen, dus daar moeten we ook rekening mee houden."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties