F1 Nieuws

Toto Wolff noemt Mercedes W14 de snelste auto van het veld: 'We hebben de juiste richting'

Toto Wolff noemt Mercedes W14 de snelste auto van het veld: 'We hebben de juiste richting'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Toto Wolff noemt Mercedes W14 de snelste auto van het veld: 'We hebben de juiste richting'

Toto Wolff noemt Mercedes W14 de snelste auto van het veld: 'We hebben de juiste richting'
Mercedes F1 Media

Het was voor Toto Wolff een moment om te glimlachen. Op de tijdenschermen was te zien dat Lewis Hamilton in de Mercedes W14 de snelste coureur van het veld was, tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. Het is lange tijd geleden dat Mercedes dat heeft kunnen zeggen.

In Brazilië 2022 was de Mercedes van Hamilton en Russell voor het laatst de beste auto van het veld. Het was de race waarin George Russell zijn eerste [en tot nu toe enige] GP uit zijn carrière wist te winnen, nadat Red Bull een foute keuze had gemaakt in het opstellen van de auto in het Sprint-weekend.

Sinds de race op Interlagos moest Toto Wolff toezien hoe zijn grootste rivaal, Red Bull Racing, iedere race de bovenliggende partij was. Maar in de VS kon hij eindelijk weer zeggen dat Mercedes de beste was. Mede door de update dat het team uit Brackley had meegenomen naar COTA kon Lewis Hamilton veel tijd goedmaken op Max Verstappen.

Niet genoeg

Hoewel Hamilton misschien de snelste was, resulteerde dit niet in een overwinning. Daarvoor had de Brit teveel tijd verloren met de gekozen strategie en de mislukte pitstops van het team. Dat realiseert Toto Wolff zich ook, maar dat Hamilton überhaupt kon vechten met de Red Bull van Max Verstappen was al iets magisch voor de Oostenrijker.

"Wij hadden de snelste auto. Het was niet genoeg voor de overwinning, maar het was wel goed genoeg om te kunnen vechten met Red Bull Racing, op gelijkwaardig niveau", begint Wolff bij Sky Deutschland. Dat laatste is overigens niet helemaal waar, aangezien Hamilton na de race werd gediskwalificeerd voor het te veel slijten van de bodemplank.

Hamilton wil met Verstappen vechten

Overigens zal niet alleen Toto Wolff gelukkig zijn met de manier waarop Hamilton met Verstappen kon 'vechten' in Austin. De zevenvoudig wereldkampioen gaf voor het raceweekend in de Verenigde Staten aan dat hij 'iedere dag bid' dat hij een betere auto krijgt, zodat hij Verstappen weer aan kan vallen, zoals in 2021.

Volgens Hamilton is hij namelijk één van de enigen die het Verstappen überhaupt lastig kan maken over een heel seizoen.

"Ik bid iedere dag dat we het het gat dichten en dat we [het volgende jaar] direct sterk beginnen. Ik wil weer voor het kampioenschap vechten en ik wil met Max vechten. Ik denk dat ik één van de enige coureurs ben die met Max kán vechten... Maar, daar moeten we dan wel het totale pakket voor hebben. Niet alleen de auto moet dan goed zijn, maar het hele team moet zich verbeteren. We moeten beter worden in de pitstops en er zijn nog zo veel andere gebieden die we moeten verbeteren, als we met de wereldkampioenen willen vechten."

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties