F1 Nieuws

Günther Steiner gelooft dat de FIA genoeg bewijs heeft om punten Sergio Pérez af te nemen

Günther Steiner gelooft dat de FIA genoeg bewijs heeft om punten Sergio Pérez af te nemen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Günther Steiner gelooft dat de FIA genoeg bewijs heeft om punten Sergio Pérez af te nemen

Günther Steiner gelooft dat de FIA genoeg bewijs heeft om punten Sergio Pérez af te nemen
Red Bull Content Pool

Op zaterdag kwam het nieuws naar buiten dat Haas een Right of Review heeft aangevraagd bij de FIA, waarbij het Amerikaanse team de uitslag van de Grand Prix van de Verenigde Staten in twijfel trekt. Volgens Haas zijn er meerdere coureurs geweest die voordeel hebben behaald uit het verlaten van de baan.

De hoogstgeplaatste coureur van dat lijstje is Sergio Pérez. De Mexicaan eindigde de GP in Austin op de vierde positie, maar deed dat volgens Haas wel op een illegale manier. Op Twitter wist een oplettende fan onlangs al te melden dat hij de hele race terug heeft gekeken via de on-board van Sergio Pérez, waarbij te zien is dat hij 28 keer bocht 6 afsnijdt.

In deze bocht werden track limits gemeten, maar de camera's stonden verkeerd afgesteld, waardoor het niet te zien was of coureurs daadwerkelijk over de streep gingen in deze bocht of niet. Hier heeft onder andere Pérez gretig gebruik van gemaakt, maar het kan hem nog duur komen te staan. Mocht de FIA akkoord gaan met het protest van Haas, ontvangt Pérez 75 seconden aan tijdstraffen, waardoor hij terug zal vallen naar de tiende plaats.

Steiner verwacht straffen

Günther Steiner, teambaas van Haas, verwacht dat de FIA actie gaat ondernemen na de Right of Review van zijn team. Volgens de Oostenrijkse Italiaan heeft Haas nieuwe informatie aangeleverd voor de stewards en als de FIA de regels volgt die ze zelf hebben gemaakt, moeten er straffen volgen.

"Er is een reglement opgesteld. Ik bedoel, als de stewards de informatie niet hadden, konden ze natuurlijk geen actie ondernemen. Dat begrijp ik volledig. Maar er is informatie en nu zullen we zien wat de FIA doet, zodra ze de informatie hebben. Ik denk dat ze actie moeten ondernemen, omdat we anders regels maken en er vervolgens niets aan doen. Dat is mijn mening", zegt Steiner bij Motorsport.com.

Steiner tegen track limits

Overigens zou niet alleen Pérez gestraft worden door de FIA. Ook Lance Stroll, Alex Albon en Logan Sargeant zouden plekken naar achter gaan, waardoor Nico Hülkenberg als zevende zou eindigen in de US GP.

Dit is natuurlijk geweldig nieuws voor Haas mocht dit lukken, maar Günther Steiner geeft nog steeds aan dat hij in principe tegen track limits is. Toch geldt in dit geval voor hem, als de regels er zijn, moeten ze nageleefd worden.

"We willen de zaak gewoon naar voren brengen, omdat we anders de regels moeten veranderen. Ik ben eerlijk gezegd geen grote fan van track limits. Ik ben de laatste die straffen wil voor track limits. Maar als er een regel is, moeten we als sport regels respecteren, dat is meer het principe dan de straf."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties