F1 Nieuws

Max Verstappen spreekt zich uit over mogelijke leegloop bij Red Bull

Max Verstappen spreekt zich uit over mogelijke leegloop bij Red Bull
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen spreekt zich uit over mogelijke leegloop bij Red Bull

Max Verstappen spreekt zich uit over mogelijke leegloop bij Red Bull
Red Bull Content Pool

Max Verstappen is niet bang voor een leegloop bij Red Bull Racing, nadat bekend is geworden dat Adrian Newey gaat vertrekken bij het topteam. Tegenover de pers in Miami geeft de Nederlander aan dat Newey's vertrek niet hoeft te betekenen dat andere medewerkers ook het topteam zullen verlaten.

Jos Verstappen gaf eerder deze week al aan dat er op dit moment gebeurde waar hij eerder in het seizoen al bang voor was. De vader van Max heeft al in de pers gezegd dat de positie van teambaas Christian Horner 'onhoudbaar' was en hij zei nu dat Red Bull, na de bekendmaking van het vertrek van Newey, uit elkaar dreigt te vallen.

Verstappen junior reageert hier genuanceerd op, aangezien het volgens hem niet altijd negatief hoeft uit te pakken als er een belangrijke medewerker vertrekt uit een organisatie: "Het hoeft niet altijd negatief te zijn. Op dit moment geloof ik dat iedereen binnen Red Bull heel blij is met zijn rol in het team", zo laat de drievoudig wereldkampioen weten bij RN365.

"Je ziet het vaker bij verschillende bedrijven en sporten. Als iemand lang onderdeel is geweest van het team en deze persoon vertrekt dan, dan hoeft het niet altijd negatief te zijn. Misschien bevordert het jong talent. Natuurlijk zal er nooit een nieuwe Adrian komen, dat is ook prima. Want anders wordt het wel saai als iedereen is zoals Adrian. Het is belangrijk om te waarderen wat hij voor het team heeft gedaan. maar voor ons is het nu belangrijk om te werken met de mensen die we tot onze beschikking hebben en zij zijn erg goed in wat ze doen", aldus Verstappen.

Onrust bij Red Bull

Momenteel staat de organisatie van Red Bull Racing op wankelen. De interne machtsstrijd tussen de Oostenrijkse en Thaise tak van Red Bull zorgt voor veel onrust binnen het raceteam. Adviseur Helmut Marko en teambaas Christian Horner zouden lijnrecht tegenover elkaar staan. Het kamp Verstappen, zowel Max als Jos, hebben eerder al aangegeven achter de Oostenrijker te staan. Door deze ontwikkelingen zou na Newey, ook Verstappen op de nominatie staan om te vertrekken bij Red Bull. Zijn vader Jos en manager Raymond Vermeulen, zouden in Miami een meeting gepland hebben staan met onder andere Toto Wolff, om een overstap naar Mercedes te bespreken.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties